Of het nu in de winter is, of onder een stralende zomerzon: wij Vlamingen gooien graag een stukje vlees op het vuur. Wie kan je dat beter leveren dan uw plaatselijke beenhouwer? Hieronder vind je enkele suggesties om je gasten mee te verwennen. En heb je zelf geen barbecue-stel, dan kan je dat bij ons lenen.
Onze tip Alle stukken vlees wegen ongeveer 150 gr. Normaal gezien worden er zo’n 3 stukken vlees per persoon geteld.
Alle stukken vlees wegen ongeveer 150 gr. Normaal gezien worden er zo’n 3 stukken vlees per persoon geteld.
Provençaalse saus, remoulade saus (tartaar), cocktail saus, curry saus, mayonaise, ...
Bakken doe je uiteraard zelf. Als je echter geen omzien wil hebben naar de rest, dan kunnen wij ook de groentjes voor u verzorgen. Aardappelsla, rijstmix met paprika- & ananasblokjes, komkommersla, tomaat vinaigrette, rauwkostsla ( wortelen, selder, ajuintjes, … ), slamix met verschillende soorten sla, spirelli met cocktailsaus en pijpajuintjes, ... Samen op één schotel geschikt, die zo op tafel kan.
buffetten
kaasschotels
op aanvraag
011 88 13 14
www.beenhouwerij-peeters.be
Steek de barbecue een uur van tevoren aan zodat de houtskool goed heet is. Gebruik een schoon rooster en wrijf dat in met (sla)olie. Let op dat het vlees niet verbrandt. Leg het vlees eventueel eerst even op aluminiumfolie om te garen. Haal de folie weg als het vlees bijna gaar is. Draai het vlees pas als het vanzelf los komt van het rooster. Zout het vlees pas nadat het van de barbecue komt.